Det mangler fortsatt én spiker i LIK-kista!

Hvor skal man begynne på en dag som dette? Kampen var en berg- og dalbane og varierte mellom noen veldig gode Oilersprestasjoner og lange perioder der Lørenskog var best. Vi har enda ikke spilt opp til vårt potensiale i denne finaleserien, men likevel har vi klart å skaffe oss en 3-2 ledelse i kamper. Nå gjelder det bare å ta vare på muligheten.

CDA har akkurat avgjort fra sin strategisk viktige liggende posisjon foran Penker. "Mål er mål enten de er laget av kål eller stål" (sitat: Stian Høygård!) Foto: Oddmund Sola

Ironi

Etter mitt forrige blogginnlegg om bedre disiplin og færre utvisninger følte jeg ironien var til å ta og føle på da jeg satt utvist i sudden death – forøvrig min tredje to-minutter i kampen. Selvfølgelig synes jeg den var billig dømt, men jeg har ikke sett den på TV så jeg skal ikke uttale meg så veldig nøye om det.

Jeg var sikker på at Lørenskog kom til å score og jeg sa til og med «Nå ryker vi» til han som passer på døra i utvisningsboksen. Men nok en gang tok jeg feil. Vi sto imot og akkurat da jeg kom på isen igjen, pådro Lørenskog seg sin andre to-minutter i sudden death-perioden. Spets måtte sette seg i boksen og det ble skjebnesvangert. Vi fikk satt opp et bra powerplay og hadde flere gode muligheter før pucken endelig lå i mål. Christian Dahl-Andersen ble den store helten med sin første scoring i finalespillet!

Drama

Denne finaleserien er i ferd med å utvikle seg til en klassiker. Dramaturgien er perfekt og underholdningsverdien må være høy for alle som ser på. Pulsen bikket nok 200 på de aller fleste i Siddishallen i kveld og jeg vil tro alle og enhver var utmattet etter kampslutt – ikke bare spillerne. Kampene er jevne og temperaturen mellom spillerne stiger for hvert eneste bytt. Det er morsomt å spille og det må være en fryd å se på. Bedre reklame for ishockeysporten kan vi ikke by på.

Fram med hammer’n!

Vi leder 3-2 i kamper, men finaleserien er langt fra avsluttet. Vi mangler den siste spikeren i LIK-kista, mens Lørenskog vil gjøre alt som står i deres makt for å tvinge fram en 7 finale på søndag. Den siste spikeren er alltid den vanskeligste, men vi tar utfordringen på strak arm og går i krigen nok en gang!

For å sørge for at vi får et best mulig utgangspunkt, før første matchpuck i Lørenskog ishall på fredag, har Tore Christiansen like greit kjøpt 400 billetter til oppgjøret. Målet er selvfølgelig å gjøre Lørenskog ishall om til vår «hjemmebane». Jeg håper mange tar turen og støtter oss når vi trenger det som mest. Jeg regner med at arbeidsgiverne deres gir dere fri, hvis dere bare presenterer det på rett måte! Hvordan dere skal få tak i billettene til Tore Christiansen har jeg ikke peiling på, men det blir det sikkert gitt beskjed om på en eller annen måte!

Da gjelder det bare å krysse alt man har og håpe at dette går veien. Vel møtt til «hjemmekamp» på Lørenskog! Møt opp tidlig og syng alt du kan, med den stemmen du har!