Han scorer kun når det gjelder!

Kamp 2 av NM-finalen ble et saftig drama. Vi måtte vinne, men havnet bakpå i scoringsprotokollen to ganger i løpet av kampen. Begge gangene klarte vi heldigvis å kjempe oss tilbake og til slutt vant vi 4-3 i en spennende og fartsfylt ishockeykamp. Nå er det 1-1 i kamper og neste slag står i Stavanger på lørdag!

Solberg med et gledes brøl etter at vi tok ledelsen 3-2. Foto: Thomas Wallerud Fosse

Bra kamp
Jeg synes vi gjorde en bra kamp. Vi var med fra start og viste oss fra en helt annen side enn på mandag. Det var mer glød, mer smartness og mer offervilje i hele laget. Det var høyt tempo fra første dropp og vi var absolutt med på notene. En stund så det ut til at innsatsen vi la ned ikke skulle gi resultater, men så snudde det. Vi scoret 3 mål i siste periode og trakk til slutt det lengste strået!

Lørenskog gode
Jeg synes også Lørenskog gjorde en god kamp. De har et bra lag og kjempet minst like hardt som oss. De er ekstremt kompakte rundt egen keeper og det gjorde det vanskelig for oss å få pucken på mål. De har blokket utrolig mange skudd i de to første kampene og også startet flere angrep som følge av det. De er giftige framover på banen, både på kontringer og i etablert angrep.

Jevnt
Det er ikke noe tvil om at kampen kunne bikket begge veier. Lørenskog var nok veldig skuffet over at de ikke klarte å forsvare 2-1 ledelsen. Jeg fryktet som vanlig det verste da de scoret sitt andre mål, men på mirakuløst vis snudde vi kampen. Først utlignet Juha Kaunismäki til 2-2. Juha har ikke scoret et eneste mål denne sesongen, hvis vi ser bort fra treningskampene i August, men så klarte han å få pucken forbi Penker fra en dårlig vinkel. En utrolig viktig scoring!  Juha har ikke scoret mye i sin Oilerskarriere, men mange av målene hans har vært veldig viktige. Jeg tenker selvfølgelig på det avgjørende mot Stjernen i 2006, målet i sudden death mot VIF i 2010 og i går mot Lørenskog. Det virker som han kun scorer når anledningen er stor nok!

Juha har akkurat utlignet til 2-2 med sin første scoring for sesongen. Foto: Oddmund Sola


Endelig en styring

Etter at Kaunismäki utlignet til 2-2 fikk jeg æren av å gi oss ledelsen 3-2. Jeg har stått foran mål i hele år, men har knapt styrt en eneste puck. Jeg har dårlig dybdesyn og altfor dårlig øye/hånd koordinasjon og derfor pleier skuddene fra Tim bare å suse forbi meg, selv om jeg prøver å styre pucken så godt jeg kan. Akkurat som Juha, kunne jeg ikke valgt et bedre tidspunkt på å få til noe jeg har slitt litt med. Jeg traff endelig på en styring! Litt flaks var det selvfølgelig, men kanskje var det også litt god karma. Pucken ble i hvert fall styrt mellom bena på Penker.

Alex Imbeault har akkurat økt til 4-2 og viser ekte idrettsglede sammen med Ruben Smith i bakgrunnen. Foto: Oddmund Sola

Da Imbeault økte til 4-2 trodde jeg kampen var avgjort, men Lørenskog kom tilbake. De tok ut keeperen på et tidlig tidspunkt og reduserte ganske raskt til 4-3. Det ga dem flere minutter igjen på klokka til å jage den viktige utligningen. Penker gikk igjen å satte seg på benken og LIK kjørte på med 6 mann. De var nære, men fikk aldri det forløsende målet de håpet på. Vi holdt stand og vant en jevn kamp 4-3! Det var utrolig deilig og stemning var god i Oilersleiren hele kvelden!

Supportere
God stemning regner jeg med at det var blant alle de fremmøtte og tilreisende Oilerssupporterne også! Det er utrolig viktig for oss å ha supportere med på bortekamp og dere er med på å gi oss det lille ekstra. Håper opplevelsen var verdt den lange turen!! Takk for støtten.

Det var mange fra Stavanger på tribunen! Foto: Oddmund Sola


Kamp 3

Hvis noen fortsatt er i tvil så kan jeg fortelle dere at Lørenskog er et meget bra ishockeylag. Det er to jevne lag som møtes i finalen og sånn skal det være. I denne serien tror jeg ikke det blir finspillet som avgjør, men alle de små duellene som krever litt ekstra innsats, glød og vinnervilje. I går hadde vi alle tre faktorene. Jeg er fornøyd med det vi presterte og forventer at vi kommer opp på minst samme nivå på lørdag. Klarer vi det, er mulighetene som alltid gode. Kamp 3 er like viktig som begge de to første oppgjørene. Vi går for seier nummer 2 og kjemper videre – sammen – akkurat som i går!

Vet ikke hva som skjedde her, men noe var i hvert fall veldig morsomt. Se på Brynhildsåsen og begge dommerne! Foto: Thomas Wallerud Fosse