Tapte fortjent, men vi kommer tilbake!

Det gikk absolutt ikke som vi håpet på i første kamp i NM-finalen. Vi tapte fortjent 1-3 og var langt unna vårt toppnivå. Det var noe tamt over det hele og vi klarte aldri spille som vi vet vi kan. Nå må vi nullstille, finne tilbake til litt mer struktur og gi gass i Lørenskog ishall på onsdag!

Det var mye utvisninger i kampen. Begge lag var bedre i undertall enn de var i powerplay. På bildet kunne dommerne blåst for både hekting og holding av kølla, men jeg tror ikke de fikk med seg noen av delene i denne situasjonen. Foto: Oddmund Sola

Kjempet hardere

Lørenskog var hakket hvassere enn oss hele kampen. De ville det litt mer og vi manglet det lille ekstra som kreves for å avgjøre tette kamper. Vi kom litt bort fra det taktiske opplegget og det førte til at flyten i spillet forsvant. Vi presterte heller ikke bra nok i powerplay og misbrukte flere gode muligheter til å avgjøre kampen til vår fordel. Generelt sett var vi litt for dårlige med pucken gjennom hele oppgjøret og vi hadde flere uheldige pucktap. To av disse førte til våre to første baklengsmål.

Ny kamp, nye muligheter

Å nullstille seg er nettopp det sluttspillet handler om. Det er en grunn til at det spilles best av syv kamper. Vi tapte fortjent i det første oppgjøret, men samtidig vet vi at vi var langt unna vårt beste nivå. Klarer vi å legge kampen bak oss og heve oss betraktelig har vi gode muligheter til å vinne på onsdag. Men det krever mye mer enn vi viste i første oppgjør. Vi må spille med litt mer glød, litt mer vilje og litt mer smartness.

Forventer forbedring

Jeg forventer å se en bedre utgave av Oilers på onsdag. Det er NM-finale og da passer det dårlig med noen hvileskjær. De lagene som vinner titler er best når det gjelder. Det var vi ikke i kamp 1, så da gjelder det å ta det fram i kamp 2. Vi har vist evnen til å stå fram flere ganger denne sesongen, så jeg vet vi kan, og da gjelder det bare å få det ut på isen.

Vi kjemper videre!