Nå starter den virkelige moroa!

Det ble nok en neglebiter i fjerde semifinale mot Lillehammer. Kampen var jevn og Lillehammer var det førende laget, men som i de tre foregående oppgjørene var det vi som stakk av med seieren! Vi snudde 2-4 til 6-4 i løpet av de siste 25 minuttene og viste med det hvorfor vi fortjener finaleplassen!

Vi kan juble for nok en NM-finale! Nå vil vi revansjere tapet fra i fjor og gjenta suksessen fra 2010! Foto: Oddmund Sola

Snudde kampen

Det var herlig å snu kampen. Da Lillehammer økte til 4-2 og viste at de virkelig hadde et farlig powerplay for dagen, fryktet jeg nemlig  det verste. Jeg trodde vi kom til å tape, men som vanlig tok jeg feil. Det er noe med årets Oilerslag som gjør at vi nesten alltid klarer å komme oss tilbake. Tyler Johansen reduserte til 3-4 mot slutten av andre periode og Martin Strandfeldt dukket opp og utlignet til 4-4 midt i tredje periode.

Høygård

Stian Høygård har spilt de 8 siste sesongene for Lillehammer, men spiller nå for oss i Stavanger Oilers. Det var moro at det var nettopp han som scoret det avgjørende målet mot gamleklubben. Etter fint spill i angrepssonen dunket han pucken i krysset og ga oss ledelsen 5-4. Det ble det avgjørende målet til slutt, men det kan virke som Høygård umiddelbart fikk dårlig samvittighet etter å ha satt den siste spikeren i LIK kista. I løpet av de siste 6 minuttene tok han nemlig 2 utvisninger og ga med det et godt Lillehammerpowerplay sjansen til å utligne.  Jeg tipper at han var ganske stressa i utvisningsboksen og tenkte både det ene og det andre, men marginene var på hans og vår side. Det ble med ett skudd i stanga. Litt senere økte Tim Kunes til mer betryggende 6-4.

Finaleklare

Å være klare for finalen er en deilig følelse. Det er vår tredje strake NM-finale og det sier noe om hvor langt Oilers har kommet. Jeg er imponert over at vi har tatt oss dit uten å tape en eneste kamp. Vi har vist en enorm vinnervilje og fått kampene i semifinalen til å vippe til vår fordel. I kvartfinalen var det overkjøring, men flere av kampene mot Lillehammer kunne fort ha endt med nederlag, men det gjorde de ikke. Vi kjempet med nebb og klør og kom oss alltid tilbake og foran i målprotokollen. Sånn har det vært hele sesongen.

Ikke ferdig ennå

Å være finaleklare er vel og bra, men vi har ikke nådd målsetningen vår ennå. Vi vil revansjere tapet fra i fjor og gjenta suksessen fra 2010. Gull er det eneste som står i hodet vårt. For vinne det må vi bruke uka fram mot første finalekamp på søndag veldig godt!