Herlig seier, i dramatisk kamp!

Det ble en dramatisk kamp i Siddishallen. Flere ganger i løpet av oppgjøret tenkte jeg at «nå er det avgjort», men jeg tok stadig feil. Lillehammer ga ikke opp, og med god hjelp av vår egen udugelighet kom de stadig tilbake i kampen. Vi ledet både 4-2 og 6-3, men til slutt ble det altså 6-5 etter at LIK bommet på tilnærmet åpent mål med to sekunder igjen!

Alex Imbeault scoret to ganger. Her jubler scoringen som kom i kampens første bytt! Foto: Oddmund Sola

Hadde Evan Cheverier skutt på direkten, eller ikke slurvet med mottaket i situasjonen med to sekunder igjen, så ville et imponerende comeback vært en realitet! Kampen måtte da fortsatt i sudden death. Heldigvis fikk han ikke dreis på avslutningen og Ruben rakk over med snapphansken og reddet skuddet! Sudden death ville vært en enorm nedtur.

Ting å ta tak i

Vi gjorde mye bra i kampen, men vi gjorde også mye dårlig. Særlig bakover på banen har vi en jobb å gjøre. På de to siste kampene har vi sluppet inn 9 mål og det er uakseptabelt i et sluttspill. Vi kan ikke forvente å score 5 eller 6 ganger i hver kamp for å vinne. Vi må gjerne score mye, men motstanderen må begrenses til færre mål.

Score mye gjør absolutt Martin Strandfeldt. Mot Lillehammer scoret han 3 ganger og han har nå 12 mål på 7 sluttspillskamper. Sammen med meg selv og Christian Dahl-Andersen utgjør han en av de giftigste rekkene i NM-sluttspillet så langt. Vi utfyller hverandre godt og etter en litt slapp sesongavslutning er det deilig å bidra med skikkelig positive fortegn igjen.

Strandfeldt (og sikkert mange andre) tror han har punktert kampen med sin 5-3 scoring og jubler deretter. Men Lillehammer kom tilbake og Strandfeldt måtte sette enda en til før seieren var i boks! Foto: Oddmund Sola

Valuta

Uavhengig av hvordan vi presterte tror jeg vi alle kan være enige om én ting – det var en veldig spennende og underholdende kamp! Mange scoringer og stadig dramatikk i scoringsprotokollen gjorde at publikum denne gangen virkelig fikk valuta for pengene. Da det dro seg til mot slutten kan jeg tenke meg det var mange av dere som hadde høy puls.

Ikke nervøs

Når jeg ser på jevne hockeykamper blir jeg alltid litt nervøs og spent selv. Enten om det er live eller på tv så kjenner jeg det kribler litt ekstra når kampen står og vipper. Dette blir forsterket hvis jeg heier litt på ett av lagene. De få gangene jeg har sett Oilers fra tribunen, og det har vært jevnt, har jeg vært kjempenervøs. Sånn er det å være tilskuer. Det er noe helt annet når man spiller selv. Jeg ble både forbanna og oppgitt da vi slapp Lillehammer inn i kampen igjen, men nervøs ble jeg ikke. Det blir jeg faktisk veldig sjelden når jeg spiller. Når vanskelige situasjoner oppstår tenker man på hvilke arbeidsoppgaver man har og går ut og gjør jobben sin så godt det lar seg gjøre. Det hender jeg blir stressa og gjør rare ting, men den samme nervøsiteten som jeg får når jeg ser på andre spille, kommer aldri. Det er egentlig merkelig, men samtidig ganske deilig.

Rekka vår hadde en god dag på jobben og scoret fire ganger. Dette bildet viser den spontane gleden vi får hver gang pucken sitter i nettet i en så viktig kamp! Foto: Oddmund Sola

4 matchpucker!

Vi har nå fire matchpucker på å ta oss til finalen. Allerede på lørdag droppes første puck i Kristins hall. Jeg tror starten på kampen blir veldig viktig. Klarer vi å få det første målet og i tillegg spille ganske bra blir det tøft mentalt for Lillehammer.  Men er det noe vi lærte i Siddishallen denne gangen, så er det at man aldri skal avskrive LIK. Tidligere år har de ofte klappet helt sammen i oppgjør i Stavanger, men nå kjemper de til siste slutt. Det kommer de til å gjøre på lørdag også.

Omvisning i DNB-arena

På søndag er det åpent hus i DNB-arena mellom 14 og 16. Da kan alle komme å se hvordan bygningsarbeidet tar form og få et overblikk på hvordan den nye arenaen kommer til å ta seg ut. Jeg har selv vært på omvisning og de har nå kommet så langt at man kan se for seg hvor tøft det blir når alt er klart. For alle dere som er på jakt etter sesongkort så er det også en gyllen mulighet til å plukke ut drømmeplassen sin. Vel møtt!

Se video fra kampen her