Vi tok første stikk!

Det er deilig å være i gang med sluttspillet igjen. 8 dager uten kamp er lenge og man mister på mange måter litt av sluttspillsfølelsen. I første semifinale mot Lillehammer var den heldigvis tilbake og det var en fryd da pucken ble droppet og oppgjøret startet. Det var en tett kamp der over- og undertall til slutt ble avgjørende. Vi trakk det lengste strået og vant 3-0.

Strandfeldt har akkurat avgjort kampen med en scoring i powerplay mot slutten av 3. periode. Foto: Oddmund Sola

Jeg var spent på hvordan vi kom til å reagere på den lange kamppausen. Man frykter alltid det verste, men vi taklet det bra. Førsteperiode var nemlig en helt grei hockeyperiode fra vår side og det var akkurat det vi trengte for å komme skikkelig i gang. Jeg synes vi stort sett ble bedre og bedre ut over i kampen. Det lover godt for tirsdagens oppgjør i Kristins hall.

Målfattig

At det kom til å bli et tett oppgjør med lite mål, lå i lufta før kampstart. Lillehammer gir ikke bort mye gratis og man må jobbe hardt for skape målsjanser. Vi er også ganske tette defensivt på gode dager og gir heller ikke ved dørene. I spill 5 mot 5 var det ingen av lagene som scoret, men heldigvis satte vi to pucker i powerplay og en ekstra i tomt bur!

Før kampstart sa jeg til resten av laget at det var viktig å ikke ta for mange utvisninger i kampen. Det var derfor ekstra surt da jeg klarte å ta våre to første. Begge var av det unødvendige slaget og jeg satt og krysset det jeg hadde i utvisningsboksen, for at det ikke skulle bli scoring i mot. Det ble det heldigvis ikke.

Scoret 2 i powerplay

Istedenfor var det vi som scoret med en mann mer. To ganger var Strandfeldt frampå og lurte Ryan Nie. Første sendte han pucken i krysset fra langt hold i andreperiode og deretter punkterte han kampen ved å sette pucken i nettaket i tredjeperiode. Special teams kommer til å bli viktig i hver eneste kamp og det var deilig å få en god start på det området – akkurat som vi fikk mot Rosenborg.

Kamp 2

Nå er det bare hvile seg i form til kamp 2 som spilles på tirsdag. Da skal vi opp til Lillehammer og gjøre det vi kan for å vinne igjen. Lillehammer er et godt hjemmelag, men spiller vi opp mot vårt beste så vinner vi. Så enkelt er det. Jeg gleder meg!