Vi venter fortsatt på motstander

Vi vant enkelt mot Rosenborg og det samme gjorde Lørenskog mot Stjernen, men i de andre kvartfinalene er det jevnere enn noen gang. Både Lillehammer og VIF hadde muligheten til å avgjøre til sin fordel i går, men begge måtte gi tapt mot overmakten. Det betyr at det blir en syvende og avgjørende kamp både på Lillehammer og på Jordal Amfi. Med andre ord, vi venter fortsatt i spenning på hvem vi skal møte i semifinalen.

Foto: Oddmund Sola


Motstander

For oss er det en ny følelse å skulle velge semifinalemotstander. Vanligvis har vi ikke hatt noe valg i semirunden, fordi vi ikke har prestert bra nok i seriespillet. Men i år er det annerledes. Vi får velge mellom vinnerne av de to pågående kvartfinalene. Det er en liten fordel, men vi møter et meget godt hockeylag uansett hvem valget faller på.

Som vi gjorde i kvartfinalen har spillergruppa også denne gangen fått lov til å komme med en egen rangering av de potensielle motstanderne. Det er til syvende og sist ledelsen som bestemmer, men det er selvfølgelig nyttig for dem å høre hvordan vi tenker. Det er tross alt vi som skal spille kampen. Basert på våre ønsker, og sine egne tanker, er nok den endelige prioritertingen allerede klar. Nå gjenstår det bare å se hvem som går videre.

Fri

Mens de andre lagene kriger for videre spill denne sesongen, fikk vi fri fra istrening mandag og tirsdag. I går var vi tilbake i Siddishallen og nå kommer vi til å kjøre på som vanlig fram til første kamp på søndag.

Det er delte meninger blant «hockeyeksperter» om det er en fordel eller ikke med så langt kampopphold. Motstanderen vi møter får en fordel av å være i kampform, mens for vår del vil det være 8 dager siden forrige kamp når pucken droppes i semifinalen. Det bekymrer meg ikke. Vi har fått anledningen til å hvile og få overskudd, så blir det opp til oss hvordan vi forvalter dette. Det skal ikke ha noe å si at det var lenge siden vi spilte.

Det som blir den største forandringen fra kvartfinalene er kvaliteten på motstanderen. Vi kommer til å møte et bra lag og det kommer til å bli tette kamper. Det betyr at vi må spille seniorhockey fra første sekund fordi nå kommer vi i mye større grad til å bli straffet for eventuelle feil vi gjør.

Jeg venter i spenning på hvem vi skal møte i neste runde og gleder meg til å komme i gang!