Plankekjøring

Det var en tam start på kampen. De eneste som egentlig leverte i første periode var Roughnecks som holdt trykket oppe hele veien og skapte god stemning. På isen var det litt mer Hawaiipreget og Rosenborg hang altfor godt med. Heldigvis forandret det seg i midtperioden og utover i kampen ble det til slutt plankekjøring. Vi vant 10-1!

Første periode var tam og det eneste som egentlig varmet var scoringen til Christian Dahl-Andersen! Foto: Oddmund Sola

Vi avgjør på lørdag

Det ville overraske meg mye om denne kvartfinaleserien ikke er over på lørdag. Vi er flere hakk bedre enn Rosenborg og bør ikke ha noen problemer med å slå dem én gang til i Trondheim. Det handler bare om å ta oppgaven seriøst og kjøre på. Gjør vi det, vinner vi greit.

Jeg ser heller ingen grunn til at Rosenborg skal ha noe veldig lyst til å vinne kampen. Vinner de, må de ta turen til Stavanger igjen og det tror jeg ikke frister verken kassereren i klubben eller spillerne. Da passer det mye bedre med en playoffexit lørdag ettermiddag i Trondheim, så kan de ha en fin avslutningsfest på byen.

Her ser du to som ikke ønsker å se så mye til hverandre på en stund når denne kvartfinaleserien er over. Foto: Oddmund Sola

Målfest

I gårsdagens 10-1 seier gjorde de likevel det de kunne for å vinne. De hang bra med i første periode, men etter hvert ble tempoet for høyt. Likevel ga de ikke ordentlig opp før det sto 7-1. Derfra var det kattens lek med musen. Det som startet som en tam kamp, ble avsluttet som en målfest med mange fine scoringer. Etter 6 år i klubben vet jeg at publikum i Siddishallen setter pris på en god målfest, så i bunn og grunn var nok stort sett alle fornøyd med kampen – tross den tamme starten.

Fine mål

Det var mange fine scoringer. Christian gjorde en god prestasjon på første målet. Grafsrønningen spiller et herlig pass på andre målet og det gjør også Jimmy på den fjerde scoringen. Selv var jeg godt fornøyd med min egen pasning på 8-1 og ikke minst direkteskuddet som resulterte i 9-1. Jeg har trent en del på direkteskudd den siste tiden og da var det morsomt å få det til å stemme i kamp også. Som Thoresen sa: «Det er bare enda et bevis på at det går an å trene på ting for å bli bedre!»

Akkurat her bommer Tyler alene med keeper, men resten av kvelden gikk hans vei. Foto: Lars K Aalgaard

Kaunismäki med kveldens høydepunkt

Kveldens høydepunkt var likevel Kaunismäki som stikker inn i midten og får en pasning av Høygård. Han drar deretter av en mann og spiller et «no look» backhandpass på bakre stolpe til Tyler Johnsen som kom snikende og scoret sikkert. Et utrolig fint mål. Jeg visste ikke at Juha hadde sånne ferdigheter i kroppen! Tyler scoret forresten sitt andre hat trick siden han kom til klubben. Mot slutten av kampen, med kun få sekunder igjen, ble han også satt inn som back på den siste droppen. Det er nemlig ingen i Oilers GET-historie (tror jeg) som har scoret fire mål i samme kamp. Baby-Taj (hans nye kallenavn) fikk sjansen av Thoresen og fikk også fyrt av et direkteskudd, men Micka reddet akkurat.

Her har Kaunismäki(du ser litt av han til høyre i bildet) akkurat spilt et nydelig pass til Tyler Johnsen. Foto: Oddmund Sola

Se video fra kampen her!

Les Strandfeldts blogg her