En solid borteseier

Etter en god prestasjon i Siddishallen på søndag var jeg litt spent på hvordan vi ville se ut i kamp nummer 2 i Trondheim. Jeg ble ikke skuffa. Vi tok Rosenborg på alvor og leverte 30 gode minutter fra første dropp. På stillingen 4-0 synes jeg vi slapp oss litt ned i en kortere periode, før vi klarte å heve oss igjen, men seieren var likevel aldri truet.

Strandfeldt er i siget og scoret 2 mål mot Rosenborg. Han har nå 4 scoringer i sluttspillet. Foto: Oddmund Sola

Nok en drømmestart

Som i første kamp, fikk vi også denne gangen en drømmestart. 1.48 inn i kampen kom Alex Imbault alene med keeper og scoret. Hadde Rosenborg fått det første målet kunne kanskje oppgjøret blitt jevnere, men sånn gikk det heldigvis ikke. Etter scoringen hadde vi ganske god kontroll en stund og RIHK kom ikke ordentlig inn i kampen før de fikk et powerplay midtveis i perioden. Da sto det allerede 2-0, etter at Strandfeldt hadde vært frampå og scoret sitt første for kvelden.

3 mål i powerplay

Vi fortsetter å score mål i powerplay. Riktignok synes jeg, sett under ett, at vi var bedre i powerplay i den første kampen, men tre scoringer er likevel ingen ting å kimse av.

Vårt tredje mål for kvelden kom i overtall og deretter økte Noah David til 4-0 med en scoring i spill 5 mot 5. Etter den scoringen giret vi ned litt. Rosenborg begynte å spille litt mer på kanten av det lovlige, for å komme inn i matchen, og vi var ikke helt i modus for det. Det førte til at de fikk initiativet de siste 10 minuttene av andreperiode.

I tredje var vi tilbake nærmere det prestasjonsnivået vi ønsker å være på. Vi økte raskt til 5-1 og 6-1 med Strandfeldt og Kinley i powerplay og dermed knuste vi det lille håpet Rosenborg kanskje hadde til å snu kampen. Etter den sjette scoringen foregikk resten av oppgjøret uten altfor store hendelser.

Vant nøkkelkampen

Kamp 2 er alltid en nøkkelkamp. Hadde Rosenborg vunnet ville de fått fornyet tro på egne ferdigheter, nå derimot er det vi som virkelig sitter i førersetet. Neste oppgjør er hjemme i Siddishallen og der skal vi rett og slett ikke tape mot trønderne. Møter vi opp på samme måte som vi har gjort de to siste kampene så vinner vi også det oppgjøret.

Nøkkelen ligger altså på det mentale planet. Vi må være klare til kamp fra start og bare feie over Rosenborg. Vi er gode nok til å gjøre det hver gang. Det gjelder bare å ta det fram. Det er nemlig toppidrett, kunsten å gjenskape prestasjoner!

Vel møtt til kamp i Siddishallen på torsdag!