Fikk starten vi håpet på

For en start vi fikk på sluttspillet! Vi viste oss fra vår beste side og kjørte over Rosenborg med solide 9-1. Vi var til tider virkelig gode og jeg lot meg imponerer av våre fart og intensitet. I tillegg var vi lojale mot arbeidsoppgavene våre og nektet Rosenborg tid og rom! Når vi spiller som vi gjorde i første kvartfinale er vi virkelig vonde å møte!

Drømmestart

Vi fikk starten vi håpet på og Rosenborg fryktet da Jimmy Kilpatrick scoret allerede i første bytt. Selvtilliten vår steg betraktelig samtidig som man så at Rosenborg likte seg mindre og mindre. Verre ble det da førstekeeper Nordth måtte ut med skade på stilling 3-1. Christian Dahl-Andersen ble dyttet inn i Nordth, som igjen falt for kjært. Han haltet av isen med det som så ut som en kneskadet. Det vil overraske meg om vi ser noe mer til han i kvartfinaleserien, men man skal aldri si aldri.

Strandfeldt har akkurat avsluttet et av flere fine angrep med en perlescoring. Foto: Oddmund Sola

Special teams

Vikar Micka gjorde så godt han kunne, men oppgave var vanskelig. Vi scoret ytterligere to ganger i andre periode og i de siste 20 minuttene puttet vi fire til. Flere av målene var av det lekre slaget og det var herlig å se at gutta viste en iver etter å sette pucken i mål. Fire av scoringene kom i powerplay og det var veldig positivt at både over- og undertall fikk en god start på sluttspillet allerede i første kamp. Faktisk var det Rosenborg som var mest effektiv i special teams i seriekampene mellom de to lagene, men i første kvartfinale var rollene snudd på hodet!

Skader

Dessverre var det to av våre spillere som var veldig uheldige i forbindelse med kampen. Først tråkket Michael Brandasu over på oppvarmingen før isoppvarmingen, og deretter fikk Boxill en puck i ansiktet under kampen og slo inn noen tenner. Boxill mangler allerede en fortann, og denne gangen fikk  ytterligere to-tre tenner kjørt seg. Heldigvis ble de ikke slått ut, men de fikk seg en real trøkk bakover. Tannlegen fikk dyttet de på plass og sydd noen og det kan faktisk se ut som om det har gått bedre enn fryktet. Brandasu var usikker på hvor alvorlig det var, så vi må bare ta tiden til hjelpen. Han er tilbake på isen så snart det er fysisk mulig å skøyte rundt uten for store smerter.

Nye fans

Etter kampen fikk jeg en positiv overraske. Jeg satt på tribunen med familien min da tre jenter i ungdomsskolealder kom bort til meg for å snakke. De fortalt at de hadde vært på sin aller første Oilerskamp bare uker i forveien og at de nå var bitt av basillen! De fikk sin første hockeyopplevelse gjennom holdningsprosjektet «Behold korken på!» der jeg er en av foredragsholderne. Etter foredraget ble alle, som alltid, invitert på neste hjemmekamp og der ble jentene hockeyfrelst. Nå hadde de sett ytterligere fire kamper og hjemme på pikerommene hang det plakater og supporterutstyr! Det mest fasinerende med historien er at jentene bor på Forsand. Det er vel en snau time å kjøre til Siddishallen, inkludert en ferje! Det er imponerende at de kommer helt til Stavanger for å heie på oss! Det var bra vi kunne by opp til en skikkelig hockeyfest denne gangen. De var godt fornøyd med 9-1 seieren!

Oilers er i vinden og trekker stadig til seg nye fans! Her feirer jeg med barna som står i spillerboksen etter kampslutt. Foto: Oddmund Sola


Årets playoff jakke – auksjon til inntekt for veldedighet.

I forbindelse med sluttspillet har vi de siste tre årene fått trykket opp henholdvis en T-skjorte, en genser og nå en jakke med mer eller mindre morsomme ting fra sesongen som har vært. I fjor auksjonerte vi bort ett eksemplar av genseren til inntekt for Oilersspillernes Veldedighetsfond. Det ønsker vi å gjøre i år også. Kjøperen av årets jakke vil være den eneste utenfor laget og lagledelsen som har et eksemplar. Budene kan sendes til lpn@bryllupsartister.no og minstepris er satt til 750 kroner. Vi håper dere vil være med å støtte en god sak! Auksjonen pågår fram til onsdag klokka 22:00.

På ryggen er det et wordfeudbrett med ord som vi forbinder med årets sesong. Det er også et sitat der Thoresen sier: "Har det skjedd noe på Twitter'n i det siste eller?"

Forsiden er mer nøytral en vanlig, men har med Playoff 2012 – Victory og et bilde av "seriepokalen". Det er også tekst på begge armene.