Derfor er sluttspillet i ishockey helt fantastisk!

Da var det endelig klart for sesongens virkelig høydepunkt! Klokka 17:00 droppes første puck i sluttspillet 2012. Vi møter Rosenborg i kvartfinalen og må vinne i best av 7 kamper for å gå videre. Det skal vi klare! I utgangspunktet skulle jeg skrive om Rosenborg i dette innlegget, men det fristet meg mye mer å skrive om selve sluttspillsfølelsen – så da gjorde jeg det!

Vi går for gull i sluttspillet. Søndag kl. 17 droppes første puck mot Rosenborg. Foto: Oddmund Sola


Fantastisk

Sluttspillet i ishockey er en fantastisk greie for alle som elsker sporten. Det strekker seg over 6 uker og man kan risikere å spille så mange som 21 kamper før man enten hever bøtta over hodet, eller står slukøret tilbake og ser på at motstanderen gjør det. Å vinne koster blod, svette og tårer. Det er intenst og man skal utrette mye på kort tid. Det krever at man spiller sammen som et lag og er disiplinerte hele veien. Man spiller med livet som innsats og ofrer seg for hverandre. Kun på den måte får man suksess.

Mental kamp

Sluttspillet er ikke bare en kamp mot motstanderne man møter, men også en kamp mot sin egen fysikk og mentale kapasitet. Det koster å spille kamper annenhver dag, men like fullt er det tilbake i manesjen ved neste anledning for prestere for laget sitt – kveld etter kveld! Skader er et ikke-tema. Det skal være alvorlig vondt før man står over kamper. Selv ble jeg tvunget til å stå over tre kamper i fjor, da jeg brakk hånda på to steder i kvartfinalen, men det var med et veldig tungt hjerte jeg innså nødvendigheten av avbrekket. Da semifinalene startet noen dager senere var jeg tilbake i startoppstilling igjen med bruddene godt polstret.

Herlig belønning

Belønningen, hvis man lykkes, er en fantastisk følelse. Bøtta i seg selv er ikke veldig imponerende, men vinnerfølelsen man får etter 6 uker med blodslit er enorm. Man har levd i sin egen lille intense boble og spilt med kniven på strupen i den ene kampen etter den andre. Man har håpet, men ikke riktig våget å tro på suksess. Glede har flere ganger snudd til fortvilelse og deretter til glede igjen på kun få minutter.

Når man da endelig klarer å avgjøre til sin fordel, er det bare for vinnerlaget å slippe seg løs, mens taperne reiser hjem. Gledesrusen er enorm. Man vet egentlig ikke hvor man skal gjøre av seg og ender opp med å gjøre bisarre ting man aldri ville gjort ellers. Man synger for eksempel av full hals hele kvelden, går på byen med gullhjelm, kjører pariserhjulet med hockeyutstyr (det gjorde vi i 2010) og andre morsomme sprell. Man tar med rette helt av! Prestasjonen er nemlig glimrende. Man har kjempet mot de beste og beseiret dem – en etter en. Man er tøffest i klassen!

You gotta love it!

Sluttspillet i ishockey engasjerer på så mange plan at det nesten ikke går an å ikke la seg fasinerer. Ja, det er mange kamper, men det betyr jo bare at det er enda mer underholdning for alle som elsker sporten. Jeg kjenner det kribler i bena og det skal bli herlig å komme i gang. Jeg har to NM-gull fra før og vil absolutt vinne i hvert fall ett til. Vi har alle muligheter i verden til å lykkes og det er bare opp til oss å gå ut på isen å skape våre egen suksess.

Vel møtt til sluttspillshockey. Lag skjeggene gro.