Man får som man fortjener

Det ble nok et tap mot Stjernen. Det var sesongens syvende nederlag. Tre av disse tapene har kommet etter seriemesterskapet ble avgjort og det sier vel litt hvor skoen trykker. Det er synd at det er sånn, fordi om én uke starter sluttspillet og da er det ikke rom for middelmådige prestasjoner. Vi må bruke den siste uka, og den siste kampen, godt, så vi kan stille best mulig forberedt neste søndag. Vi har en del å jobbe med på det mentale planet og klarer vi det tror jeg vi tar bedre avgjørelser på isen og dermed spiller bedre ishockey.

Strandfeldt scoret det eneste målet mot Stjernen, men deretter var det ingenting å juble for lenger. Vi tapte 3-1. Foto: Oddmund Sola

Startet bra,  men så var det slutt på moroa

Vi startet bra mot Stjernen. Vi spilte i deres sone og scoret også et powerplaymål. Det skulle dessverre vise seg å bli kveldens eneste Oilersmål. Etter scoringen havnet vi i utvisningstrøbbel igjen. Stjernen scoret to ganger i spill 5-3 og ga aldri fra seg ledelsen. I andre periode økte de til 3-1 og den forventede sluttspurten fra vår side kom aldri ordentlig i gang. Vi skapte noen farlige sjanser, men de kom stort sett i powerplay. I spill 5 mot 5 ble vi ganske ufarlige og klarte ikke sett nok trykk på Stjernens gode svenske keeper. Han fikk en altfor lett reise. Stjernen jobbet hardere enn vi gjorde og vi var i tillegg altfor unøyaktige i alt vi foretok oss. Man får som man fortjener og dermed var tapet et faktum.

En spiller forsvant

I midten av all elendigheten i går hadde vi likevel en morsom episode mot slutten av kampen. Med fem minutter igjen av oppgjøret forsvant en av spillerne våre plutselig inn i garderoben. Juha Kaunismäki som fikk liten disiplinærstraff tidligere i kampen satt i garderoben og skjønte ingen ting da spilleren kom småhaltende og litt foroverbøyd inn til han. «Enda en skade» tenkte han. På benken var det ingen som hadde fått med seg at noe hadde skjedd og man trodde som Juha at den aktuelle spilleren hadde fått seg en smell. Vi tok alle feil. Det var naturen som kallet. Inne i garderoben løp nemlig spilleren rett forbi Kaunismäki og inn på toalettet!! Han hadde fått akutt behov for å gå alvorlig på do og hadde dermed ikke noe annet valg enn å forlate kampen i rakettfart. Må man, så må man!

Vi derimot må finne sluttspillsformen! Helst med en gang. Uka som kommer blir veldig viktig! Man får nemlig som man fortjener – også i sluttspillet!