En kamp for historiebøkene

Med seieren mot Lillehammer gikk vi opp på 109 poeng i seriespillet og tok da over rekorden fra Storhamar og Sparta som delte den på 108. Det var med andre ord en kamp for historiebøkene, selv om prestasjonen på isen kanskje ikke var like historisk!

Med seieren mot Lillehammer satte vi ny rekord med 109 poeng! Foto: Oddmund Sola

Elendig start

Vi startet dårlig. Lillehammer gikk rett i strupen på oss og vi hang ikke med i svingene. Vi tapte dueller og ga bort pucken i hytt og pine. Det var så langt unna playoffhockey det går an å komme. Heldigvis scoret ikke Lillehammer de første 20 minuttene. Ruben spilte en kjempematch og holdt oss inne i kampen. I pausen fikk vi regruppert litt og de neste 20 minuttene var mye bedre. Lillehammer hadde ikke den samme energien lenger og vi løste ting bedre og kom mer med i kampen. Vi var farlig frampå i et par powerplay, men pucken ville ikke inn for oss heller.

Trettenes avgjorde

I tredje periode sto kampen lenge og vippet på 0-0. Alle visste at det første målet ville avgjøre oppgjøret. Vi fikk en gyllen sjanse i powerplay, men tok ikke var på den. Det så ut til å ende målløst, men så smalt det fra Mathias Trettenes. Han fikk en fin pasning av MacMurchy og med et lynrask skudd satte han pucken i krysset. Målet sørget fra at luften gikk ut av Lillehammer og litt senere kunne Peter Lorentzen øke til 2-0 i tomt bur.

Rekorder

Scoringen til Trettenes sørget for flere rekorder. Først og fremst satt vi ny rekord i seriespillet med 109 poeng. Vi økte også vår egen rekord med antall seiere på rad på hjemmebane. Nå har vi faktisk muligheten til å være ubeseiret i Siddishallen gjennom hele seierspillet 2011/2012. Vinner vi mot Manglerud/Star neste torsdag har vi klart det. MacMurchy fikk assist på scoringen og dermed har han fortsatt ikke gått av isen i Siddishallen uten å registrere et målpoeng. Han har utrolig nok poeng i alle hjemmekampene denne sesongen. Det er en rekord det kommer til å bli nesten umulig å slå!

Få utvisninger

Den største positive overraskelsen mot Lillehammer var disiplinen i forhold til utvisninger. Selv om det kokte litt med og uten puck til tider begynte vi ikke med ulovligheter. Kun to ganger måtte vi i fryseboksen og begge gangen sto vi i mot presset i undertall. Det var en stor forbedring fra de seneste oppgjørene. Nå får vi bare håpe at det ikke er et blaff, men at vi kan være like disiplinerte på søndag.

Bina is back

Greit, Robbie Bina er ikke tilbake i Siddishallen, men Thomas Boxill debuterte som back med stor bravur. Han er liten, rightfattet og skøytesterk og kan minne litt om Bina ved første øyekast. I hvert fall hvis man legger godviljen til.

Boxill har vært back på treningene de siste ukene fordi folk har vært skadet og det har falt han ganske naturlig. Med tre backer på sidelinjen fikk han derfor sin ilddåp mot Lillehammer! Det gikk glimrende. Vi holdt nullen.

Jeg merket egentlig veldig lite til Boxill og det betyr ofte at du har gjort en god kamp som back. I hvert fall hvis du ikke er tiltenkt en kreativ rolle. Jeg tror det er ingen vei tilbake for Thomas nå. Han blir back resten av karrieren.

Se bilder fra kampen her