– Det haster med disiplinen!

Etter det begredelige tapet på Jordal Amfi på torsdag, reiste vi oss mesterlig mot Lørenskog søndag ettermiddag. I en kamp preget av mange utvisninger vant vi til slutt 4-3. Det var en herlig seier, men vi har likevel mye å rette på, og resultatet kunne fort vært annerledes. Vi er fortsatt uforklarlig udisiplinerte til tider og tar altfor mange utvisninger. Mot Lørenskog burde det kostet oss seieren, men vi kriget som aldri før i undertall og holdt stand.

Noah har vært litt ute av laget i det siste, men slo kraftig tilbake med to viktige scoringer mot Lørenskog. Foto: Oddmund Sola

Utvisningsinfernoet startet i førsteperiode. Vi tok 6 (!) to-minuttere og Lørenskog fikk boltre seg med en mann mer på isen i mer enn halve perioden. De burde avgjort kampen, men heldigvis klarte de ikke det. Utvisningene var likevel med på å sette dem i førersetet i oppgjøret. Den rollen fikk de betalt for i andreperiode, da de scoret to kjappe og tok ledelsen 2-1. Totalt fikk Lørenskog 9 muligheter i overtall. To av disse var lengre perioder i spill 5 mot 3 og én av disse mulighetene førte til deres eneste powerplaymål for kvelden.

Slapp med skrekken

Utvisningene våre var det stort sett ikke noe å si på. Vi var ofte for aktive med kølla og det handler bare om disiplin. Skal vi ha noen forhåpninger om å prestere i sluttspillet kan vi ikke spille én periode hver eneste kamp med én mann mindre på isen. Det blir man straffet for til slutt. Mot Lørenskog slapp vi unna med skrekken, men om to uker, når sluttspillet starter, er det ikke sikkert vi er like heldige.

Vår største utfordring

Akkurat nå ser jeg på det som en av våre største utfordringer. Jeg er trygg på at vi kommer til å prestere bra på isen og ta taktisk disiplinerte valg når vi spiller, men utvisningene bekymrer meg. Jeg forventer ikke at vi aldri tar to-minuttere, men jeg mener vi bør halvere tiden vår i fryseboksen – (eller kjøleskapet som min nevø på 2,5 år kaller det!) Vi har kun fire seriekamper igjen til å justere dette så det haster med disiplinen. Det går ikke an å skru på en bryter 4. mars og tro at alt ordner seg. Vi må gå aktivt inn for at det skal bli bedre. Vi har snakket om det utallige ganger før, men nå har vi ikke noe valg. Skal vi juble i april må vi se bedring på utvisningsfronten allerede i februar!

Disiplinen må bli bedre. To dommersystemet har ytterligere avslørt at vi har mye å jobbe med på utvisningsfronten. Foto: Oddmund Sola

Målene

Lørenskog burde avgjort kampen til sin fordel, men mot spillets gang var det vi som scoret målene. Kunes dunket inn et direkte slagskudd rette etter dropp, Noah David fikk en Flo-pasning av Trettenes og lurte pucken inn mellom bena på keeper, Alex Imbeault scoret sitt andre på like mange kamper og til slutt vartet David opp med et slagskudd i krysset fra blålinjen! Mål 1 og 2 burde Lørenskogkeeperen reddet, mål 3 er det ingen ting å si noe på, mens det fjerde målet var det også fullt mulig å redde.

Poenget mitt er ikke å rakke ned på målscorerne, men å få frem at vi ikke må bli blendet av resultatet. Ja, vi vant en strek seier, men vi hadde også litt flyt med scoringene våre! Vi må fortsette å bli bedre i de siste seriekampene. Jeg tror mye av nøkkelen ligger i disiplinen i hensyn til utvisninger!