Mageplask i Oslo

Tidligere i uka leste jeg at teaterstykket «Sonny» hadde hatt premiere i Oslo og at noen mente at stykket var enda bedre i hovedstaden enn det hadde vært på Rogaland Teater. Uttalelsen skapte selvfølgelig negative reaksjoner fra rogalendinger og førte til en del syrlige kommentarer på diverse sosiale medier om at det var like greit å flytte alt særegent fra Stavanger til Oslo – for da ville det bli så mye bedre. Det var i hvert fall ikke tilfellet med Stavanger Oilers i går. I Oslo fremstod vi som en veldig blek versjon av laget som i Stavanger til tider lekte seg med Sparta Sarpsborg bare to dager i forveien. VIF fikk gjøre som de ville og vi måtte gå slukøret av banen med et 6-1 tap i kofferten.

Det ble et stort mageplask for hele laget i Oslo. Vi tapte 6-1 og hadde en forferdelig dag på jobben. Foto: Oddmund Sola

Håpløs 1. periode

Kampen var i realiteten over før den kom skikkelig i gang. Vi ble latterliggjort i første periode og VIF ga seg ikke før det sto 5-0! Jeg kan ikke huske å ha tapt en periode med 5-0 i min Oilerskarriere og det var pinlig på så mange måter at jeg orker nesten ikke skrive om det. Vi visste at VIF ville komme ut i hundre i et forsøk på å avgjøre kampen tidlig. Vi viste det, men gjorde ingen ting for å stå i mot. Istedenfor tok vi en drøss med utvisninger, spilte dårlig undertall og spilte dårlig overtall de gangene vi fikk sjansen. Vi klarte til og med kunststykket å slippe inne to «shorthanded» scoringer i samme powerplay. Perioden toppet seg da Hallem ble taklet hardt og stygt og måtte forlate isen med det som mest sannsynlig er en hjernerystelse. Dommerne lot hendelsen gå og krydret det hele med å gi Hallem 10 minutter for usportslig opptreden

Transport

Resten av kampen ble i realiteten en transportetappe. Vi scoret en gang i midtperioden og VIF økte til 6-1 de siste 20 minuttene. Målet vårt ble scoret av nykommer Alex Imbeault, men det har de 4 dommerne tydeligvis ikke klart å få med seg! Foreløpig har ikke det nye dommersystemet på noen som helst måte slått positivt ut for oss. Det er selvfølgelig ene og alene vår skyld. Vi er alt for udisiplinerte og tar alt for mange direkte dumme utvisninger. Det straffer seg alltid!

Vinner sjelden på Jordal

Mens vi har en imponerende statistikk hjemme i Siddishallen har vi en like elendig statistikk på Jordal Amfi. Faktisk kan jeg ikke huske sist vi vant en seriekamp der. Jeg husker selvfølgelig at vi vant finaleoppgjøret i 2010, men er det noen som har kontroll på siste seier i serien?

Lørenskog

På søndag møter vi Lørenskog. De har imponert voldsomt i det siste og knuste Sparta 8-2 i Sparta Amfi i går. Vi må med andre ord skjerpe oss noe voldsomt fram mot kampen hvis vi skal matche laget fra Romerike. Lørenskog er sammen med oss favoritter i sluttspillet som starter 4. mars og det er helt på sin plass å sende noen sterke signaler om hva de har i vente hvis vi skulle møtes til dyst på et eller annet tidspunkt. Vi pleier å ha et godt tak på Lørenskog, men hvis vi spiller som i går blir det nok en lang kveld. Det er opp til oss å skjerpe spillet og fremstå slik vi gjorde mot Sparta kun noen få dager i forveien.

Se video fra kampen her!