-Vi viste sluttspillstakter

Jeg hadde håpet at vi skulle gjøre en god kamp mot Sparta og fremstå mer solid enn vi har gjort de 5-6 siste kampene, men at vi skulle være så gode som vi til tider var i går trodde jeg faktisk ikke! Det var en stor positiv overraskelse. Vi var særlig gode i andreperiode og avgjorde da kampen med tre scoringer.

Selv om vi gjorde en knallmatch, var det Sparta som tok ledelsen mot spillets gang. De utnyttet et powerplay på best mulig måte da Witnes knallet inn et slagskudd i hjørnet. Resultatet 0-1 holdt seg ut førsteperiode. De neste 20 minuttene handlet stort sett bare om oss. Vi scoret tre ganger og det var klasseforskjell på lagene. I tredje periode jevnet det seg litt ut, og det så en liten stund ut som om Sparta kanskje skulle kjempe seg inn i kampen, men den gang ei. TJ avgjorde oppgjøret da han fastsatte sluttresultatet til 5-2, med en scoring i tom kasse.

 

Special teams blir viktig framover. Her har Strandfeldt akkurat scoret et fint mål i powerplay! Foto: Oddmund Sola

Mye positivt

Det er mange positive prestasjoner å trekke fram etter en sånn kamp. Henrik Holm kom inn på kort varsel, for en syk Ruben Smith, og stengte så og si buret. Han gjorde en veldig god kamp. Det samme gjorde de to nye spillerne våre. TJ scoret to mål og Alex hadde to målgivende pasninger. I rekke sammen med Dahl-Andersen hadde de i tillegg flere lange og gode bytt i offensiv sone. Lukas David og Stian Høygård kriget bra, mens Joakim Hjelm kom inn for en lyskeskadet Dennis Sveum og spilte til slutt en veldig solid kamp etter en litt rufsete start. Resten av laget presterte også meget bra og flere av våre poenggarantister var sterkt delaktig i mange av målene. Bakover på banen gjorde backene jobben sin og Henrik Solberg ble også kåret til banens beste Oilersspiller.

Overtall og undertall

Jeg hadde kanskje litt for høye forventninger til hvordan det nye dommersystemet skulle slå ut i vår favør, det viste seg nemlig å være skivebom. Vi tok som vanlig mest utvisninger og Sparta fikk 10 muligheter i powerplay. Begge målene deres kom også med en mann mer på isen, men jeg synes likevel at vi spilte bra i undertall. Vi hadde ganske god kontroll og var mer aggressiv i pressfasen enn vi har vært på lenge. Spartas siste mål var også av den heldige sorten og det underbygger bare min påstand.

Da kampen sto og vippet presterte powerplayet meget bra. Vi fikk 7 muligheter og scoret 3 ganger. Det er absolutt godkjent. Etter noen kamper der pucken ikke nødvendigvis har glidd vår vei med en mann mer på isen, var det herlig å være tilbake i scoringsmodus. Et av målene var skudd med folk foran keeper, mens de to andre var fine scoringer etter at vi flyttet pucken raskt og presist.

2 hoveddommere

Selv om jeg fikk feil i henhold til det jeg skrev i mitt forrige blogginnlegg, om at to hoveddommere forhåpentligvis ville gagne oss, er jeg godt fornøyd med det nye systemet. Det eneste vi spillere forventer er at dommerne blåser på det som er utvisninger. Det gjorde de stort sett i går. Den eneste avgjørelsen som så litt tvilsom ut i mine øyne, var den utvisningen Tim Kunes fikk på blålinjen. Ellers var det en bra kamp av hele dommerteamet. Jeg mener to hoveddommere er en nødvendighet i norsk ishockey i fremtiden. Spillet blir raskere og raskere og 4 øyne ser absolutt bedre enn 2.

Systemet med to hoveddommere fungerte godt! Nå gjelder det bare at vi blir mer disiplinerte. Foto: Oddmund Sola

Only in Norway

Før kampen fikk vi utdelt en enorm pokal. Jeg tror det var GET-ligaens eget trofé. Den burde vi selvfølgelig fått forrige hjemmematch da medaljene ble delt ut og vi også fikk den bittelille seiremesterpokalen av forbundet. Jeg har på følelsen at sånne ting bare skjer i Norge. Jeg ser ikke for meg at pokaler for samme tittel blir delt ut litt i histen og pisten i andre ligaer. Det er synd at det skal være sånn. Det er selvfølgelig hyggelig å få pokalen til syvende og sist, men det hadde vært mer stas å få den overlevert da vi faktisk feiret mesterskapet! Det kan vel ikke ha kommet som en stor overraskelse at vi ble seriemestere? Det burde vært mulig å planlagt bedre og gitt en høyere prioritet!

Denne flotte pokalen burde vi fått da vi feiret seriemesterskapet! Tviler på om det samme hadde skjedd med lagene på Østlandet! Foto: Oddmund Sola