Derfor blir det 2 hoveddommere resten av sesongen.

Hvis du synes det har vært en morsom sesong så langt, har du mye å glede deg til. Sluttspillet nærmer seg og for de aller fleste lag er det sesongens høydepunkt. Vi har allerede vunnet seriemesterskapet, men er sultne på mer suksess. For å stille maksimalt forberedt må vi bruke de seks siste kampene til å pusse på formen! Det skal forresten dommerne gjøre også. Første test for alle parter er allerede i morgen. Da kommer Sparta på besøk!

Snart må MacMurchy bryne seg på ikke bare én, men to hoveddommere i GET-ligaen! Foto: Oddmund Sola

Sist vi møtte Sparta, vant vi i Sparta Amfi. Noen dager senere sparket østfoldlaget treneren sin. Etter trenerskiftet kan det virke som om Sparta har fått et sportslig løft. De er helt sikkert revansjesugne og det blir helt sikkert et bra oppgjør. Vi må bruke oppgjøret til å øve på sluttspillshockey. Vi har snakket mye om det i det siste, men så langt har det vært mye ord og lite handling. Vi har et stort forbedringspotensial i mange av spillets faser og det hadde vært gledelig å se at vi nå tok et steg i riktig retning. Særlig håper jeg at vi kan verne litt mer om pucken og ikke miste den like ofte som vi har gjort før.

Poengrekord

Med seks kamper igjen av seriespillet står vi med 100 poeng. Jeg har blitt fortalt at poengrekorden i GET-ligaen er på 108. Det betyr at vi trenger minst 3 seiere for å ta over den rekorden. Det skal vi klare! Jakten på rekorden kan fungere som en fin kortsiktig målsetning og motivasjonsfaktor, nå som seriegullet er avgjort. Det vil være en fin gulrot, i tillegg til å spisse formen inn mot sluttspillet. Rekorder betyr ikke nødvendigvis all verden, men det hadde selvfølgelig vært morsomt å trone på toppen som det mest suverene laget i GET-ligaens historie!

To dommere

En stor forskjell dere vil merke resten av sesongen er at alle kamper nå vil ha to hoveddommere. Jeg tror systemet tas i bruk allerede i kampen mot Sparta. 2 hoveddommere er trenden i internasjonale hockey og nå kommer den altså til Norge.

En av grunnene til at dette blir innført er at internasjonale mesterskap dømmes med to hoveddommere. Norske dommere, så vidt jeg har skjønt det, har blitt forbigått når dommere skal velges til mesterskap. Det har skjedd nettopp fordi vi bare har én hoveddommer på isen i GET-ligaen. For å øke mulighetene for internasjonal deltagelse for dommerne, samtidig som vi øker kvaliteteten på dømmingen i GET-ligaen, blir det derfor innført 2-dommersystem resten av sesongen.

Mer powerplay?

Vi håper at dette skal slå positiv ut for oss. Som ligaens beste lag synes vi det er litt merkelig at vi blir mest utvist. En del er sikkert selvforskyldt, men samtidig mener vi at vi fortjener mer powerplay. Særlig gjelder det i kamper der vi har mye trykk på motstanderen i angrepssonen, og de stort sett får gjøre hva de vil for å hindre oss – uten straff.

At vi får mer powerplay er selvfølgelig usikkert, men det skal uansett bli bra med 4 øyne som ser etter utvisninger,i motsetning til de sedvanlige 2. Så får det bli opp til oss å være disiplinerte slik at vi ikke ryker på mange unødvendige to-minuttere.

Dobbel frustrasjon

Er du vanligvis en av de som roper på dommer’n hele kampen, får du nå dobbelt så mye å gjøre resten av sesongen – eller halvparten så lite – alt etter hvordan du velger å se på det!