Har tapt mot begge kvartfinalekandidatene

Som seriemestere får vi velge kvartfinalemotstander først. Vi kan velge mellom lagene som havner på 7. og 8. plass på tabellen. Det blir Rosenborg og Stjernen. Paradoksalt nok har 2 av våre 5 tap denne sesongen kommet mot nettopp disse to lagene. I siste kamp før jul tapte vi mot Stjernen og i går tapte vi mot Rosenborg.

MacMurchy satte ny poengrekord i Oilers med sine 2 poeng mot Rosenborg. Han har nå 67 poeng med 6 seriekamper igjen å spille! Foto er fra en tidligere match. Fotograf: Kent Skibstad

Jeg har lest flere steder at det lå litt i kortene at vi ikke skulle prestere på topp i Leangen i går. Vi sikret seriemesterskapet på torsdag og for mange var det derfor naturlig at vi ikke var helt nullstilt til kampen mot Rosenborg. Alle som trodde det fikk dessverre rett. Vi presterte ikke bra nok og ga unødvendig fra oss to poeng.

Personlig trodde jeg at dette med seriemesterskapet skulle få motsatt effekt. Jeg tenkte at alle var så klar over problemstillingen at vi kom til å gjøre det vi kunne for å nullstille oss. Jeg tok feil. Vi var dessverre ikke helt på nett, og selv om det til tider så ut som det skulle ordne seg, måtte vi gi tapt på straffer. Skuffende og unødvendig.

Kampen

For publikum var det en underholdende kamp. Rosenborg tok tidlig ledelsen, men vi slo tilbake med to scoringer. Så var det klart for et Stokvik show. Han fikk gå over hele banen og satt pucken i krysset med en backhand.
Vi svarte nok en gang på tiltale og tok ledelsen 4-3. Der og da trodde jeg at vi hadde kontrollen, men jeg tok feil. Rosenborg kom tilbake og scoret to ganger. Det siste kvarteret var det vi som jaget utligning. Den kom til slutt og det ble overtid.
I overtidsperioden dominerte vi og hadde flere store sjanser, men pucken gikk ikke inn. Dermed ble det straffekonkurranse. Thoresen valgte de samme straffeskytterne som sikret seier mot Lørenskog forrige gang. Denne gangen ville det seg dog ikke. Riktignok ga Tim Kunes oss ledelsen, men deretter bommet Kilpatrick og MacMurchy. Når to Rosenborgspillere i tillegg fant veien til nettmaskene bak Ruben Smith var løpet kjørt.

Rekord

På det som ble en grå aften var det likevel litt å glede seg over. Ryan MacMurchy satte ny poengrekord i klubben. Med 1 scoring og 1 assist gikk han opp i 67 poeng totalt og passerte dermed Strandfeldt, Kesti og Dahl Andersen som alle sto med 65 poeng. MacMurchy har denne sesongen vært en poengmaskin av de sjeldne og har vært en viktig del av vår suksess. I tillegg til poengrekorden, har han også tatt over flere andre klubbrekorder, deriblant poeng i antall kamper på rad.