En seier for hele byen

På tross av en litt nervøs start, gikk det som alle forventet. Foran en utsolgt Siddishall vant vi mot Frisk og sikret byens første seriemesterskap i ishockey noensinne! Det er en prestasjon vi er veldig stolte av og det var utrolig deilig å få den endelige bekreftelsen i form av gullmedaljer, pokal og en seiersfest!

Seriemesterskapet var en fantastisk laginnsats. Her er alle gutta! Foto: Oddmund Sola

Kampen åpnet ikke på best mulig måte da Frisk tok ledelsen 0-1, men anført av kveldens fjerderekke tok vi over i målprotokollen. Hallem var som vanlig god i viktige matcher, det samme var Trettenes. En annen som bidro var Michael Brandasu. Han gjorde seg først kjent for Stavangerpublikummet med en susende taklingen i NM-finalen i 2010 og mot Frisk scoret han endelig sitt første mål i Oilersdrakten noensinne – han kunne ikke valgt en bedre anledning! Til slutt vant vi 6-1 og seks forskjellige spiller hadde scoret mål. I et lag med solide importer var det morsomt å se at alle målene ble scoret av nordmenn, og at tre av målene ble scoret av lokale spillere. Før var vi et kjøpelag, men nå er vi så veldig mye mer enn det!

Moro å vinne!

I ishockey har viktigheten av seriemesterskapet alltid blitt diskutert. Noen mener det ikke betyr så mye, men stadig flere lag legger mer vekt på det. Vi er ett av de lagene. For de av dere som fortsatt er tvil – det er knallmoro å bli seriemestere! Riktignok var den spontane gleden på isen større etter kongepokalen i 2010, enn den var i går, men det var utelukkende fordi vi lenge har visst at vi kom til å bli seriemestere! Hadde vi blitt vunnet i aller siste runde, hadde det nok tatt enda mer av. Men alt dette var glemt da vi kom inn i garderoben. Vi spratt noen champagneflasker og resten av kvelden ble en hyggelig opplevelse både for spillere, leder og fans.

Det er moro å bli seriemestere. Her et bilde fra feiringen i garderoben! Foto: Oddmund Sola

Den største overraskelsen for meg kom da vi dro ned til Hall Toll. Det var et åpent arrangement der hele hallen var invitert og nesten «hele hallen» faktisk hadde møtt opp. Jeg kom opp i andre etasje og ble møtt av et fullt lokale og allsang. Det var utrolig flott. Utover kvelden ble det mange anledninger til å snakke med forskjellige fans. Alle som en var fulle av lovord om mesterskapet vårt. De var stolte av å være Oilersfans og stolte av det vi hadde prestert. For meg understreket det bare viktigheten av å vinne serien. Det må være målsetningen vår hver eneste sesong! I tillegg til lovord om seriemesterskapet fikk jeg også mange positive tilbakemeldinger på meg selv som person og ikke minst på Oilersbloggen. Det vil jeg bare benytte anledningen til å takke for.

Fantastiske fans!

Oilers er velsignet med en fantastisk tilskuerskare og jeg ble mektig imponert og ydmyk da det ble utsolgt mot Frisk! Dere lagde en utrolig atmosfære rundt kampen, og uten alle på tribunen og alle som ble med på Hall Toll, ville ikke opplevelsen vært halvparten så morsom! Sammen er vi sterke og sammen skaper vi positive opplevelser som vi vil huske for alltid!

Strandfeldt hadde med seg pokalen ned til byen og den viste seg å være et interessant fotoobjekt. Jeg tror ikke det var mange på Hall Toll som ikke tok et bilde med Strandfeldt, seg selv og pokalen i løpet av kvelden. Til slutt så han seg nødt til å sende den hjem med sine kone som dro litt tidligere, så han også kunne være litt med på festen!

Hockeyby!

Det engasjementet jeg opplevde rundt klubben og seriemesterskapet i går bekrefter bare en ting for meg. Stavanger har virkelig blitt en hockeyby og derfor var mesterskap en seier alle som føler seg en del av Oilersfamilien – og det tror jeg er veldig mange i hele byen, eller i hele regionen for den saks skyld!