Kan sette rekord

Vi cruiser videre og sablet ned Storhamar med solide 6-0 i Hamar OL-Amfi. Tredjerekka, med nykommer Tyler Johnsen samt Jimmy Kilpatrick og Stian Høygård, imponerte stort og scoret like gjerne alle målene! Bakerst fortsatte Henrik Holm storspillet fra Manglerudkampen og holdt nullen for andre kamp på rad. Han har ikke sluppet inn mål på 150 minutter i strekk og er bare 15 minutter unna Oilersrekorden satt av Tommy Johansen for tre år siden!

Henrik Holm har holdt nullen i to kamper på rad. Bildet er fra en tidligere kamp mot MS. Foto: Oddmund Sola

På rekordjakt

Holm er for tiden ligaens heteste keeper og står med fantastiske 93,9 i redningsprosent på sine 12 kamper denne sesongen. På disse kampene har han bare sluppet inn 14 mål og han har gått seirende ut av alle oppgjørene. 3 ganger har han holdt buret helt rent og nå er han altså 15 minutter unna Oilersrekord for antall minutter i strekk uten baklengs!

Vår neste motstander er Frisk/Asker. Hvis Thoresen velger å stare med Henrik i mål har han gode muligheter til å ta rekorden. Det kommer selvfølgelig til å kreve at hele laget er fullt skjerpet.

De tror ikke de kan vinne

Det var et blekt Storhamarlag vi møtte i Hamar OL-Amfi. Faktisk tror jeg det var den minste motstanden vi noen gang har fått på Hedmarken. De var litt med til å begynne med, men etter at vi scoret 2 raske mål forsvant de helt ut av kampen. Det virket rett og slett som de ga litt opp og ikke hadde noen videre tro på at de kunne slå oss!

Storhamar hadde mange sjanser til å spille seg inn i kampen igjen, særlig i powerplay. Men undertallspillet vårt har blitt mye bedre og har tatt steget fra ligaens dårligste til ligaens beste de siste to-tre månedene. Dragene hadde 9 forsøk med en mann mer på isen, men scoret ikke. Det gjorde derimot vi. For 15. gang denne sesongen scoret vi med en mann mindre på isen. Det er imponerende!

TJ scoret Hat Trick

Mens Holm dominerte bak på banen, herjet tredjerekka framover på isen. De scoret alle 6 målene og hadde det man beskjedent kaller «en god dag på jobben». De scoret 1 i undertall, 2 i overtall og 3 i spill 5 mot 5. I de to første periodene var det Jimmy Kilpatrick som var arkitekten, mens i tredje periode stjal nykommer TJ showet med en ekte hat trick. I kulissene bidro Stian Høygård med masse hardt arbeid som ga mer plass og mer tid til Jimmy og TJ. I tillegg kronet han grovarbeidet med en fin scoring i powerplay.

Tidligere i år var det Deeth, Kilpatrick og Høygård som herjet GET-ligaen. Nå har Deeth byttet plass med TJ uten at magien har forsvunnet! Mot Storhamar scoret den nykomponerte rekka 6 mål! Foto: Oddmund Sola

Busskluss

Etter tre fine poeng skulle vi for en gang skyld ikke ta siste flyet hjem fra Gardermoen. Vi var booket inn på det litt mer behagelige 21:35 flyet og alle så for seg å være hjemme til litt mer normal tid. Det gikk selvfølgelig skeis! Kort tid etter Hamar var det en innsnevring på motorveien som sørget for at vi knapt beveget oss framover på en time. Vi rakk ikke flyet og kunne heller ikke booke om til siste fly – det var nemlig fullt. Dermed ble det en kort natt på hotell ved Gardermoen før vi reist tilbake til Stavanger i dag tidlig. Ikke optimalt for verken familiefedre, studenter eller arbeidere, men samtidig ikke så mye å få gjort noe med heller!

Nå lader vi batteriene fram mot Frisk i Siddishallen på torsdag og Rosenborg borte på søndag!

Her er link til video fra kampen. Klikk her