100 mål for Dahl-Andersen – disse scoringene husker han best

I sin 319. kamp for Stavanger Oilers kunne Christan Dahl-Andersen endelig juble for sin Oilersscoring nummer 100 i seriespillet. Han ble dermed den tredje spilleren i klubbens historie som brøt den barrieren.

(innlegget fortsetter under bildet)

Foto: Kent Skibstad

Med 3 scoringer på de siste 4 kampene har Christian tatt steget inn i den eksklusive 100-gruppen sammen med Fredrik Sundin og Martin Strandfeldt! Christian står nå med 101 scoringer etter at han sørget for både 1-0 og 3-0 i gårsdagens 4-0 seier mot Manglerud Star.

Det aller første målet

Over et stykke pizza etter kampen spurte jeg Christian hvilke mål han husker best av de 100 han har scoret i seriespillet. Han måtte tenke seg litt om, men trakk etter hvert fram to scoringer.

«Jeg scoret Stavanger Oilers’ aller første mål i eliteserien. Det var en morsom opplevelse. Et annet mål jeg husker godt er en scoring mot Storhamar i undertall der jeg dro ut Storhamar-backen med en fin dragning.»

Her ser du målet 8 sekunder inne i videoen. Takk til Kjell Egil Bjørkhaug for linken:

Sluttspillet viktigst

Etter litt snakk fram og tilbake kom vi vel fram til at de viktigste scoringene til Christian egentlig har kommet i sluttspillet. Der står han med 26 mål og husker særlig 3 scoringer veldig godt.

«Jeg utlignet til 1-1 mot TIK i den smått legendariske kvartfinaleseiren for mange år siden. Det var en viktig scoring. Jeg husker også godt da jeg avgjorde i sudden death mot Stjernen i semifinalen i 2006. Det var et raid over hele banen i undertall! Den siste scoringen jeg vil trekke fram er utligningen mot VIF på Jordal Amfi det året vi vant. Martin Strandfeldt avgjorde litt senere i sudden death og resten er historie!»

Dahl-Andersen klinker til. Gikk den i krysset?! Foto: Kent Skibstad

TJ scoret i debuten

En annen som også jublet for scoring mot Manglerud Star var debutant Tyler Johnsen. Han la på til 4-0 mot slutten av oppgjøret. Det var sikkert deilig for han å sette en puck på direkten. Det var lenge siden han hadde spilt kamp, og det bar han litt preg av, og da hjelper det godt på selvtilliten med et mål. Forhåpentligvis var det den første av mange scoringer fra TJ denne sesongen!

Kampen

Det var ingen «rysare» i Manglerudhallen. Det var en tam kamp der vi egentlig aldri festet grepet. Heldigvis avgjorde vi kampen med 3 raske scoringer på 2 minutter og 20 sekunder i 2. periode. Det var nok til å sikre 3 poeng.

Vi prøvde noen nye rekkekombinasjoner første halvdel av oppgjøret. Kilpatrick spilte med meg selv og Strandfeldt, mens CDA spilte med TJ og MacMurchy.  Men på stillingen 0-0 etter 35 minutter valgte Thoresen å bytte tilbake. Om det var byttene som gjorde forskjellen vet jeg ikke, men etter vi gikk tilbake til de gamle rekkekombinasjonene scoret vi i hvert fall 3 raske mål.

Storhamar

Nesten utfordring blir borte mot Storhamar på søndag. Da håper jeg vi kan vise litt mer sluttspillstakter enn vi gjorde mot Manglerud Star!

Hvilket Dahl-Andersen mål husker du best?