Derfor avgjør Oilers kampene mot slutten!

De to siste kampene har vi vist en fantastisk evne til å snu kampene mot slutten av ordinær tid. Både VIF og Lørenskog fikk merke at ingen bortelag tar poeng i Siddishallen uten å orke minst 60 minutter med krig. Vi gir oss aldri og kjemper oss alltid tilbake i kampene. I forrige blogginnlegg skrev jeg om vår enorme vinnervilje, men minst like viktig er kanskje vår evne til å orke hele tiden. Vi kjører på i høyt tempo og sakte men sikkert blir motstanderne tappet for krefter. Det er da vi avgjør!

Grafsrønningen er glad i å trene og orker mye. Kanskje det var derfor han ga oss ledelsen 3-2 helt mot slutten. Foto: Oddmund Sola

Da Gunnar Johannson var trener for Oilers ble det kommunisert i media at vi la liten vekt på IRONMAN-testene i august. Kanskje ble det sagt fordi vi kom tilnærmet sist (jeg husker ikke helt) i konkurransen. At vi var i relativt dårlig form fikk vi erfare da Larry Huras tok over føring og startet sitt treningsregimet. Han implementerte en energisk og krevende spillestil og det tok både 3,4 og 5 uker før laget orket å gjennomføre kampplanen til det fulle.

De senere årene har treningskulturen i Oilers blitt mye bedre og det har vært viktig for klubben for eksempel å gjøre det bra på IRONMAN. Ikke fordi det nødvendigvis er en veldig prestige å vinne konkurransen, men fordi gode resultater i IRONMAN betyr at hele laget er i god form.

Petter Thoresen lar oss heller ikke ligge på latsiden. På tidspunkter der andre trenere kanskje hadde lagt inn en litt rolig trening, velger Thoresen mer krevende løsninger. Det er høy intensitet og mange kampmomenter hele tiden. I landslagspausene benytter vi alltid tiden godt. Vi kjører doble økter og sørger for å få gjennomført mengdetrening. Det er tungt, men nyttig, og formen blir deretter!

Etter lungebetennelsen var det ingen nåde. Thoresen ga meg beskjed om å sykle litt ekstra slik at formen skulle bli bedre igjen! Her er jeg i duell med Bryhhildsåsen – som forresten gjorde en brukbar kamp. Foto: Kent Skibstad

Kanskje det rett og slett er så enkelt. Vi trener best og orker mest. Det gir en enorm selvtillit og er med på å bygge opp under den vinnerviljen som allerede er i laget. Jeg synes tendensen var klar i begge kampene i forrige uke. Vi orket mest. VIF og Lørenskog gikk etter vært på felgen og det var bare et spørsmål om tid før målene kom.

At vi er i god form var selvfølgelig en av grunnen til at vi klarte å snu oppgjørene!

Se flere bilder fra Oilers-Lørenskog her og her!