Vant første, håper på tre til!

Hver eneste serierunde kommer toppkampene som perler på snor. Først møter vi Sparta, deretter Vålerenga, Lørenskog og Lillehammer. Det er fire tøffe kamper der utfallet alltid har stor betydning for tetstriden i GET-ligaen. Det er 12 poeng som står på spill og er man ikke skjerpet er det alltid en mulighet for å stå tomhendt tilbake. Heldigvis har ikke det skjedd oss. Vi har klart oss bra mot topplagene denne sesongen og startet også bra i denne serierunde ved å slå Sparta 3-1 i Sparta Amfi. Nå håper vi på ytterligere tre skalper.

Peter Lorentzen scoret kampens første mål mot Sparta, i undertall. Arkivfoto, fotograf: Oddmund Sola


Typisk Oilers

Kampen mot Sparta var litt typisk årets Oilerslag. Vi imponerte kanskje ingen i Sparta Amfi, men vi vant likevel. Sånn har det vært denne sesongen. Vi har vært gode, uten alltid å overbevise, og vunnet kamper vi kanskje hadde tapt i fjor eller året før. Det er en enorm styrke. Vi har en fantastisk kombinasjon av bredde og spisskompetanse i laget vårt. Bredden holder oss stort sett alltid inne i kampene, mens spisskompetansen avgjør. I går var det Smith som sto litt ekstra fram og var med på å avgjøre oppgjøret til vår fordel. Han hadde mange gode redninger.

Undertall

En annen ting som har vært avgjørende for oss ved flere anledninger denne sesongen er undertallsspillet. Noe overraskende har faktisk vår evne til å score mål med en mann mindre på isen vært et farlig våpen hele sesongen.  Det var det også i går. Peter Lorentzen ga oss ledelsen mens en av våre spillere satt i utvisningsboksen. Det var vårt 14. mål i undertall denne sesongen.

I tillegg har vi endelig fått skikk på forsvarsbiten i samme fase av spillet. Den siste tiden har vi sluppet inn lite mål i undertall. I går hadde Sparta 6 muligheter i overtall uten å lykkes! Det var ikke en selvfølge tidligere i sesongen. Da slet vi nemlig med undertall og slapp stadig inn mål. Vi ble nødt til å gjøre noen justeringer og det ser ut til å ha gitt effekt!

Hockeyfest hele uka

Denne uka må dere renske kalenderen. Det blir hockeyfest i Siddishallen både torsdag og lørdag. Først kommer Vålerenga på besøk og deretter blir det et gjensyn med Marius Trygg og hans nye klubb Lørenskog. Trygg scoret forøvrig hat-trick mot Stjernen for noen dager siden og er tilbake for fullt etter kneoperasjonen! Etter 5 fine år i Stavanger Oilers håper jeg han blir tatt godt i mot i Siddishallen når han for første gang kommer tilbake iført en annen drakt!

Jeg satser på at det blir fullsatt i begge oppgjørene og at vi tar med oss 6 viktige poeng!