Dette er kallenavnet til Oilers’ nye spiller

Stavanger Oilers har startet nyåret med et brak og har rett og slett signert en ny center. Han heter Tyler Johnson og kommer fra Minnesota. De siste fire årene har han spilt college hockey for Colorado College og denne sesongen har han så langt spilt i ECHL (East Coast Hockey League). Nå er han altså klar for Stavanger Oilers.

Tyler Johnson er Oilers' ny spiller. Foto: WCHA

Langtidsskader

Bakgrunnen for signeringen er den lange skadelisten vi har hatt de siste månedene, og kanskje mer spesifikt langtidsskadene på centerene Tore Vikingstad og Kevin Deeth. Det er uvisst når begge to er tilbake og klubben mente da det var fordelaktig å forsterke troppen.

Spilt med Kilpatrick

Jimmy Kilpatrick har spilt ett år sammen med Tyler Johnson. Det skjedde sesongen 2007/2008 da Kilpatrick gikk sitt siste år på Colorado College, mens Johnson akkurat hadde begynt. Jeg har dessverre ikke rukket å snakke med Jimmy, men jeg antar at ledelsen har snakket litt med han underveis i spillerjakten, for å finne ut mer om Johnson.

Dette sa Higson

Pål Higson uttalte følgende om han til Aftenbladet tidligere i dag:

– Han er en kjapp og teknisk god spiller som forsterker oss på centerplass. Han er en bra avslutter og er veldig god i power play. Ferdighetsmessig er han på nivå med de andre nordamerikanske spillerne vi har i laget

I tillegg kan jeg legge til at han er på størrelse med Kevin Deeth og at han er høyrefattet. Statistikken finner du ved å klikke her

Imponerte på college

Johnson har ifølge statistikken ikke imponert denne sesongen, men i fjor leverte han gode tall. I det som var hans siste år på college scoret han 20 ganger og hadde totalt 37 poeng. Det er bra på det nivået.

De siste årene har Oilers hatt god suksess med å hente spillere med bakgrunn fra den amerikanske collegeligaen. Det er derfor jeg trekker fram akkurat de tallene og mener at de ser spennende ut. En spiller som scoret 20 ganger på 43 kamper vet hvor målet står og det er alltid positivt!

Mer konkurranse

Med en ny center i stallen blir det mer konkurranse om plassene igjen. Det gjelder både for de lokale spillerne som har imponert den senere tiden og for oss litt mer rutinerte. Det er bare positiv. Litt sunn konkurranse vil bare være med på å drive laget vårt til enda bedre prestasjoner. Selvfølgelig vil det kanskje gå utover spilletiden til noen som allerede er i klubben, men sånn er det dessverre bare. Det er en del av sporten.

Hvis alle skulle finne på å bli skadefrie i løpet av sesongen vil Thoresen faktisk ha 7 potensielle centere å velge mellom! Da skal han få litt hodebry med å sette sammen rekkene og noen må finne seg i å bli plassert på vingen. Men det er foreløpig ikke en aktuell problemstilling og ser ikke ut til å bli aktuelt på enda en god stund!

Fått kallenavn

Vi hadde frivillig trening i dag, men de aller fleste hadde møtt opp. Det ble snakket litt om nysigneringen, men det hele var litt for ferskt til at folk hadde noen sterke meninger til eller fra. Det vi likevel klarte å gjøre var å finne ett kallenavn til Mr. Tyler Johnson. Han ble med en gang døpt om til TJ! Jeg spøkte med at kallenavn kom fra den legendariske TJ Hooker, i TV-serien med samme navn, men ungguttene så bare rart på meg og hadde visstnok aldri hørt om serien.

Vi satser på at TJ leverer bedre varer på isen enn jeg gjorde som spøkfugl i garderoben. Velkommen til Stavanger Oilers skal han uansett være!

Synes dere det var riktig av Oilers å signere enn ny spiller, eller burde vi bare fortsatt med den spillertroppen vi hadde?

Kjør debatt!