Stavangergutter i rampelyset

Vi vant enkelt 6-0 mot Manglerud Star. De var rett og slett ingen match for oss. Vi gjorde stort sett som vi ville og allerede etter første periode sto det 5-0. De siste 40 minuttene ble kanskje ikke altfor publikumsvennelige, men sånn er det noen ganger. Vi har ny kamp allerede på onsdag og sparte nok litt på kreftene utover i kampen mot Manglerud. Likevel var det nok å glede seg over.

9 lokale

Kanskje det aller beste, for mange, er at Oilers nå har flere Stavangergutter som virkelig har begynt å markere seg på isen! Mot M/S var det ni mer eller mindre unge menn siddiser som spilte. David, David, Åsland, Boxill, Smith, Brandasu, Hjelm, Trettenes og McHattie. Det tror jeg er tangering av rekorden til klubben!

Allan McHattie var 1 av 9 lokale Oilersspiller i aksjon mot Manglerud Star. Foto: Oddmund Sola

De bidrar

Forskjellen fra tidligere år er at de nå virkelige har begynt å bidra på isen. Før var de statister, eller spilte i beste fall biroller, men nå har flere tatt steget inn i rampelyset! De presterer rett og slett veldig bra og har tatt et steg videre på utviklingsstigen!

Noah David har poeng i seks kamper på rad, Lukas David har allerede passert sin poengrekord som stammer fra sesongen 2008/2009, Mattias Trettenes er en fremtidig stjerne hvis han legger ned det treningsarbeidet som kreves og Ruben Smith har reetablert seg som en av landets beste keepere. De andre unggutta er hakk i hel og bidrar etter beste evne.

Her scorer Mattias Trettenes sitt først mål for Oilers. Foto: Oddmund Sola

6 på isen samtidig?

På et eller annet tidspunkt mot Manglerud Star må det vel faktisk ha vært seks fra Stavanger på isen samtidig. Hjelm og Brandasu spilte i backpar, Boxill, Åsland og McHattie spilte i rekke og lokale Smith sto i mål. Det kan neppe ha skjedd før i klubbens historie. Var det noen som fikk med seg om de faktisk var på isen samtidig i løpet av kampen?

Noah David har poeng i seks kamper på rad og er en av Oilers heteste spillere for tiden. Foto: Oddmund Sola

Trygge omgivelser

Fordelen med å være ung i Oilers er at man får utvikle seg i trygge omgivelser, i et vinnende miljø. Hver eneste dag får de trene med noen av GET-ligaens beste spillere, og utviklingen blir deretter. Hvis de legger ned arbeidet som kreves, og spiller kortene sine riktige, kan flere av dem få en lang og suksessrik karriere både i inn- og utland.

Ulempen med å være ung i Oilers er at det kan være trangt om plassen i lagoppstillingen. I år så det veldig trangt ut veldig lenge, men så kom alle skadene. Det førte til mange muligheter og større utfordringer. Jeg er imponert over hvordan flere av Stavangergutta har tatt dette ansvaret. Sakte men sikkert har de spilt på seg selvtillitt, og nå er de en viktig del av GET-ligaens beste lag!

Fremtiden ser lys ut for Oilers – på alle mulige måter!