I år kan du tilbringe romjula med Oilers!

For første gang, som jeg vet om, skal det spilles kamper i GET-ligaen 26. desember. Opprinnelig skulle det vært full serierunde, men tre av kampene har blitt flyttet fordi lagene likevel ikke ønsket å spille 2. juledag. Oilers var ikke et av disse lagene og dermed droppes pucken klokka 18:00 i Siddishallen. Vi møter MS og går for tre viktige poeng!

Skudd i baugen

Tanken bak kampdatoen er å gjøre 26. desember til en festdag for norsk ishockey. Ettersom tre av kampene allerede har blitt flyttet, har forsøket fått et skikkelig skudd i baugen før det i det hele tatt har blitt testen ut, men det betyr ikke at vi ikke kan lage fest i Siddishallen likevel. Jeg håper at dere er mette på ribbe og pinnekjøtt, og akkurat så lei storfamilien at du og dine aller nærmeste trenger noen timer ute av huset for å se ishockey.

Spent

Jeg må innrømme at jeg er spent på publikumsoppslutningen i morgen. Jeg håper det blir fullt hus, men jeg er langt fra sikker. I Sverige er det en populær kampdag for hockeyfolket, det samme er det i Tyskland, men i Norge er det uprøvd terreng. Det som taler til vår fordel er at det er lenge siden forrige hjemmekamp og mange hockeysupportere derfor lengter etter kamp. Samtidig har vi levert gode prestasjoner i hele høst og er attraktive blant publikum. I tillegg er det ikke altfor mye annet som skjer den 26. desember og vi konkurrerer derfor ikke med for mange andre underholdningsalternativer, bortsett fra familieselskaper.

2 hjemmekamper

I tillegg til oppgjøret mot MS 26. desember, møter vi Storhamar 28. desember. Også den kampen spilles i Siddishallen. Det betyr at du i hvert fall har to muligheter til få din dose med hockeyunderholdning denne romjula. Den 30. desember møter vi Frisk/Asker, men det oppgjøret spilles i Askerhallen.

9 poeng

Etter et ergerlig tap mot Stjernen i siste kamp før jul skal vi nå tilbake på vinnersporet. I romjula går vi for 9 poeng. Vi bør ha gode muligheter til å lykkes med det, men det krever full skjerpings av alle. Kun 100 % innsats er bra nok hvis vi skal klare det.

Kilpatrick i trening

Akkurat hvordan lagoppstilling blir mot MS er jeg ikke sikker på. Vi har hatt enda et par spillere ute med skade, men jeg håper en eller to av dem er tilbake. Det som i hvert fall er sikkert er at Kilpatrick ikke spiller, men han er i hvert fall tilbake i trening. Det er veldig gledelig. Tilbake i trening er ikke Kevin Deeth. Han sliter fortsatt etter hjernerystelsen han pådro seg for en stund siden. Tore Vikingstad er heller ikke tilbake, men han skal fjerne skruene i armen ganske snart. Likvel er det forventet at også han blir ute en stund til.

Hva synes du om kamp 2. juledag? Skal du se oss spille?