2010 fra A til Å

A – Arena. Oilers Arena ble endelig vedtatt. Det kommer til å bli et stort løft for hele hockeynorge og for Stavanger by.

B – «Byttå». Oilers tok «byttå» sesongen 09/10

C – Christian Dahl Andersen har hatt et godt år og har vært en viktig bidragsyter til Oilers’ suksess. Sammen med Martin Strandfeldt og Juha Pekka Loikas har de denne sesongen vært en av Norges beste førsterekker.

D – Dugnadsånd. En viktig del av Oilers er alle de frivillige. De stiller opp kamp etter kamp. Det eneste de får i belønning er julebordet. Det er en utrolig gjeng, som er utrolig viktig for Oilers.

E – Egenproduserte spillere. 2010 har vært et år der flere unge stavangergutter har fått sjansen på A-laget. Ved en anledning var det 7 stykker med stavangerdialekt i lagoppstillingen!

F – Fremmed is! Vi var ranket som nummer 3 i sluttspillet og måtte vinne kamper på bortebane både i semifinalen og finalen. Det gjorde vi! Faktisk var vi generelt sett veldig gode på fremmed is hele forrige sesong. Det har ikke vært like bra siden september.

G – Grunnstammen i laget har blitt med videre etter forrige sesongs suksess. Kun fire nye spillere har blitt hentet inn. De heter Kinley, Vannelli, Virtala og Nygaard

H – Hjemmebane! Forrige sesong var vi litt rufsete på hjemmebane, men nå har vi igjen etablert oss som et av de beste lagene på egen is! Har tatt 34 av 39 poeng i Siddishallen siden seriestart i september.

I – Investorene. Ledet av Tore Christiansen er det en gruppe mennesker som vil at det skal være topphockey i Stavanger. Etter å ha svidd av mange millioner var NM-gullet en foreløpig topp. Nå er det Oilers Arena og gjentagelse av sluttspillsuksessen som står i fokus. Det er herlig å ha en slik gruppe i ryggen!

J – Juha Kaunismäki. Deltok i OL for Norge og løftet senere kongepokalen! Kan man ha et bedre år?

K – Karlsen. Jeg håper Rune Karlsen skriver navnet sitt med K! Han ble i hvert fall kåret til årets frivillig. Han er i hallen støtt og sørger for at ting og tang går som det skal. Gratulerer.

L – LAGET Oilers! Grunnen til at Kaunismäki kunne løfte «byttå» i april var at vi klarte å spille som et lag! Alle godtok rollen sin og dro i samme retning.

M – Morten Bakkene la opp som ishockeyspiller etter en lang og innholdsrik karriere! Han har satt sitt preg på Oilers’ historie i mange år.

N – Norgesmestere!

O – Oilersspillernes Veldedighetsfond. For tredje året på rad delte veldedighetsfondet ut et betydelig pengebeløp til Kreftomsorg Rogaland og Kirkens Bymisjon Rogaland. Det er vi stolte av!

P – Pål Higson. Har fått mye kritikk fra veldig mange, men kunne til slutt juble av glede for en etterlengtet kongepokal til Stavanger Oilers.

Q – Quiz har blitt en favoritt på flyplassen mens vi venter på flyet. Spørsmålene er en viktig del av ritualene våre når vi er ute og reiser.

R – Robbie Bina ble hentet inn for å erstatte Jaako Niskavaara. Det viste seg å bli et vellykket bytte. Bina var bra i seriespillet, og enorm i sluttspillet!

S – Sudden Death. Vi avgjorde to kamper i Sudden Death i finaleserien. Utrolig deilig og utrolig viktig. Likevel huskes kanskje målet som ble feilaktig annullert aller best fra ekstraperiodene i finaleserien.

T – Thoresen! Petter Thoresen kom til Stavanger og skapte et lag av mange sterke personligheter. Vant NM-gull med sin tredje klubb som trener.

U – Underholdningsverdien i Siddishallen synes jeg har vært på topp i hele 2010. Vi scorer mange mål og vinner mange kamper. Publikumsoppslutningen er også bra. Det hever opplevelsen for alle.

V – «Victory». Det engelske ordet har blitt et populært slagord innad i laget. Uttrykket har vi lånt fra Johnny Drama i TV-serien Entourage. Vi skriker «Victory» når vi samles rundt målet rett før kampstart.

W – Wirkola. Det var visstnok umulig å hoppe etter Bjørn Wirkola. Da Robbie Bina forsvant til Tyskland mente mange at det ville bli vanskelig å fylle hullet etter han, men det synes jeg vi har klart bra så langt.

X – X er romertallet for 10. I år fyller Oilers 10 år. Oilersbloggen gratulerer!

Y – Ydmyke. Da vi skulle velge motstander i sluttspillet var vi ydmyke å innså at Storhamar kunne bli et problem for oss selv om de på papiret var det svakeste laget tilgjengelig. Vi valgte Lillehammer og suste videre til semi’n.

Z – Z z z z z – Vi sov i timen og hadde en elendig avslutning på 2010 med tap i to viktige bortekamper.

Æ – Ære være Roughnecks. Lager alltid god stemning i Siddishallen. 2010 er intet unntak.

Ø – Øster Hus har gått inn som hovedsponsor for Stavanger Oilers. De tok over etter Johs. Lunde.

Å – Åpenbaring! Roy Johansen fikk til slutt en åpenbaring og tok med Henrik Solberg på landslagssamling tidligere i år etter en solid sesong. Solberg forsvarte plassen og ble med i den endelige VM-troppen.

Del gjerne noen av deres minner fra 2010 i kommentarfeltet!

Husk at Viking Hockey selger fyrverkeri utenfor Siddishallen i morgen. Skal du kjøpe noe med litt futt i tar du selvfølgelig turen dit for å handle.

Helt til slutt vil jeg bare ønske alle et godt nytt år. Takk for det gamle! Jeg håper dere fortsetter å komme med meningene deres i kommentarfeltet på bloggen. Det er mye morsommere å skrive når jeg får noen tilbakemeldinger på hvert innlegg.