5 kampers karantene for skrekktakling

I hjemmekampen mot Manglerud Star forrige tirsdag ble oilersspiller Mads Gjøse taklet hardt og stygt. Manglerudspilleren kom i stor fart, hoppet inn i taklingen og satte en albue rett i hodet på Gjøse. Etter litt fram og tilbake ga dommer Richardson spilleren matchstraff og skrev en rapport til Ishockeyforbundet om hendelsen. Nå er den endelige straffen bestemt. Spilleren fikk fem kampers karantene!

Jeg kan ikke huske at noen andre har fått 5 kamper for en takling før, og det sier vel det meste om hvor stygg hendelsen var. Det er viktig at dommer/forbund slår hardt ned på farlige taklinger. Ishockey er en kontaktsport, men taklinger der en spiller går inn for å skade motstanderen må slås knallhardt ned på.

Gjøse ble liggende på isen, mens fysioterapeut Arild Vaula kom løpende bort til han. Det så dramatisk ut, men heldigvis gikk det relativt greit med Gjøse. Det vil si, han er skadet og har en hjernerystelse, men det kunne fort gått veldig mye verre.

Så du taklingen? Hva synes du om straffen? Er den for streng eller ikke streng nok?