Hvem vil dere savne?

I dag er det åtte dager igjen til seriestart i Siddishallen, og jeg gleder meg veldig! Vi skal bruke de siste dagene godt for å være maksimalt forberedt til å møte Frisk/Asker 12. september. Første steg på veien er to treningskamper denne helgen i Oslo. Vi møter Vålerenga på lørdag og nyopprykkede Manglerud/Star på søndag.

Så langt har resultatene i oppkjøringen vært veldig oppløftende. Vi står med seks seiere og en uavgjort. Det er godt for selvtilliten, men jeg vil likevel ikke legge for stor vekt på de kampene. Treningskamper kan nemlig ikke sammenlignes med seriekamper.

Likevel ser jeg at vi har forbedret oss på flere områder. Trenerskiftet fra Enio Sacilotto til Petter Thoresen har vært et stort steg i riktig retning. Kvaliteten på treningene er drastisk forbedret og dette vil vi selvfølgelig ta med oss inn i seriekampene. Når det gjelder spillestil så går det i mye av det samme i den defensive delen av spillet, men offensivt prøver vi å gjøre ting litt annerledes. I korte trekk ønsker han at alle skal våge litt mer i angrepspillet og at ting skal skje med større fart. På treningene får vi stadig beskjed om å «drible backen» eller «score flere mål i 2 mot 1 situasjoner». Før fikk vi heller beskjed om å skyte fra alle mulig vinkler i håp om en saftig retur. Vi skal selvfølgelig fortsatt skyte mye, men samtidig skal vi prøve å skape større målsjanser – uten at vi spiller på høyere risiko.

Når det gjelder de nye spillerne ser jeg at Petter Thoresen har uttalt seg om finnene i dagens papirutgave av Stavanger Aftenblad. Jeg har egentlig ikke så mye å legge til om hockeyferdighetene deres. Når det gjelder personlighetene virker alle som hyggelig gutter og de har glidd veldig godt inn i spillertroppen. Det er en helt annen stemning i laget i år, enn det har vært tidligere. Smilet sitter litt løsere. Det i seg selv lover godt!

Unggutta er også godt i gang. Lukas David har fått mye tillitt i treningskampene og fortsetter han med det vil han få en god sesong. Nyervervelsen, Magnus Lindahl, ser også pigg ut og vil mye istid i årets GET-liga. I tillegg har vi Lars Volden som andrekeeper. Han er født i 1992 og har fremtiden foran seg. Det slår meg at jeg begynner å bli gammel når jeg spiller med spillere som faktisk ikke husker OL på Lillehammer!!

Oilers 2-gutta ser også bedre ut enn på lenge. Flere av spillerne har trent bra i sommer og det vil de få betalt for i vinter. Pål Gulbrandsen har gjort en god jobb med å etablere en treningskultur blant de yngre.

Mange nye spillere betyr også at mange har forsvunnet! Hvem kommer dere til å savne mest i Siddishallen fra fjorårets lag? Hvem er dere glad dere slipper å se igjen?

Ha en fin dag

Lars-Peder